perjantai 19. kesäkuuta 2015

SM Sprintti Triathlon 15.6.2015 Himos

Kilpailu valikoitui kalenteriin ajankohdan vuoksi, sillä Mallorcalta oltiin hyvin palauduttu ja yli 2kk. kisatauko triathlonissa ennen Joroisten SM-puolimatkaa tuntui pitkältä. Niinpä suuntasin Himokselle!

Lähtökohdat kisaan olivat hyvät, sillä edeltävät viikot olivat menneet treenien osalta hyvin vaikka ilma täällä Oulun seudulla ei aina treeniä tukenut. Reilusti alle +10 astetta ja vesisade oli useamman päivän teema edeltävillä viikoilla. Luonnonveteen uimaankin joutui hieman itsensä pakottaa pari päivää ennen Himoksen reissua, olihan se kylmää!

Himokselle suunnattiin seurakaverini Johannan kanssa heti perjantaina aamupäivästä. Saimme mökin ihan Himos Centerin vierestä ja kovasti tuuletettiin, kun mökki oli yllätykseksemme ihan kisakeskuksen kyljessä… Mutta hetki mökkiin saapumisemme jälkeen alkoi paikalle pöristä amerikan rautoja, hiljaisuus katkesi kaasutukseen ja biletykseen –kunnon älämölöön. Mietimme mitehän tässä ensi yönä nukutaan!?

Illalla kävimme verralenkin jälkeen ilmoittautumassa ja tutustumassa uinti –sekä vaihtoalueeseen. Alkuun vaikutti sokkeloiselta, mutta kyllä se siitä alkoi hahmottua, kun muiden tuttavien ja seurakavereiden kanssa sitä tsuumailtiin.

Päivällisen jälkeen mökille ja nukkumaan korvatulpat korvissa. Yllättäen sainkin nukuttua vaikka aikamoiset zembalot tutuivat olevan naapurimökeissä menossa, onneksi meidän paritalomökin toinen puoli oli ilman asukkaita. Vaikka tiellä joka kulki 2metriä makkarin nurkalta, kaasuteltiin välillä aikamoisella ”veekasilla”:(

Aamu valkeni ja olo oli yllättävän virkeä! Siinä kävimme seurailemassa ELITE-sarjan lähtöä ja uintia sekä pyörälle lähtöä.
Kisakamppeet mökiltä, lähtöpaikka valmiiksi ja kisainfon jälkeen verraa melko virkistävässä vedessä. Onneksi olin ottanut vesipulloon lämmintä vettä, jolla verran jälkeen lämmittelin varpaat ja sormet J


Lähtö!

Klo. 11:00 satarttasi age group ryhmä, jossa oli kaikki miehet ja naiset aina 45-vuotisiin saakka eli arviolta n. 130 kilpailijaa. Lähtöaluettakin kisajärjestäjä levittivät, jotta pääsimme lähtemään hieman leveämmällä rintamalla, ettei tulisi niin pahaa sumppua. 

Hakeuduin oikeaan laitaan ja aika moinen pesukone pyöritys oli ensimmäiset pari sataa metriä. Päältä uitiin ja porukka lähti tosi kovaa, kylmä vesi ei tehnyt lähdöstä helppoa. Kylmä ja heti syke tappiin, ei ole hyvä yhdistelmä. Porkukkaa painoi oikealle ja tämän vuoksi ajauduin koko ajan enemmän oikealle, joten vastapäivään kulkevalla reitillä meinasi olla vaikeaa päästä kiertämään poijut. Uinkin kahteen poijuun ihan pahki.

Takasuoralla alkoi olla uintiväylää ja pääsi tekemään omaa suoritusta, loppusuoralle kääntyessä aallokko (oikealta) oli aikamoinen ja päätin hengittää joka toisella vasemmalta, jotta saisin rytmin pidettyä eikä aallokko iske kasvoille suoraan. Tämä sujuikin hyvin ja rantauduin ok. ajassa tasan 15:00min. lähdöstä.  Tavoitteena oli uida n. 14min. Pintaan, mutta siitä jäätiin selkeästi. Yläpuolella selvisikin jo syy…

T1

Oli isossa teltassa ranta-alueen yläpuolella ja sinne sai ihan kavuta kunnolla. Hyvästi jalkaterät lämpeni J Virallinen uintiaika piippasi vasta teltan ovella. Vaihtoalueella oli hyvin tilaa ja vaihto meni hyvin. Sitten pyörän kanssa, kengät jalassa steppailemaan asfaltille kunnon törmää alas –ennen pyörälle nousua.


Pyöräily...

20km. Kisareitti suoritettiin kiertämällä sama reitti kolme kertaa. Menomatka oli hieman laskuvoittoista ja myötätuuliosuutta kun taas vastatuuli sitä toista eli hieman nousuvoittoista ja kunnon vastatuuli. Vauhti pysyi ok. tasolla vaikka sitä hieman söi toisessa päässä lenkkiä liikenneympyrän kiertäminen 180 asteen käännöksellä ja samanmoinen käännös keskellä tietä (kiertämällä keila) reitin toisessa päässä sekä reitin alussa ja lopussa ollut kapea pyörätieosuus tiukkoine käännöksineen
Aika hurjia letkoja ja jopa porukoita näki, vaikka kilpailussa oli peesikielto! Varsinkin kärkipäässä… Onhan se ”kiva” jos mitalit näin ratkaistaan :/


Pyörästä jäi hyvä fiilis ja enpä olisi enempää saanut irti revittyä. Voima loppuu pyörässä ennen hapenottoa, se on nyt todettu sekä Himoksella että Mallorcalla.

T2

Näin se menee, kun kaikki menee hyvin! Taisi olla sarjani toiseksi nopein vaihtoaika. Vaikka tuntui, että ihan turhaan vedin lenkkareita niin tarkasti jalkaan. Sukkia ei tämmöisessä pikasydeemissä edes kannata harkita, tai en ainakaan itse. Jalat ovat kyllä rakoille taipuvaiset mutta nuo Asicsen TriNoosat sekä aamulla laittamani Combeed-laastarit kantapäissä auttavat. Puolimatka on sitten ihan erikseen… Siellä on aikaa…

Juoksu

Alku lähti taas pelottavan kovaa, mutta eipä tarvinnut kuin kilsan vetää niin sitten jo oltiin sillä tasolla, että tästä ei enää kiristetä senttiäkään. Kun saisi vain vauhdin säilymään ja rentouden menossa. Menomatkalla ohitin ainakin yhden oman sarjani naisen, sen jälkeen edessä näkyi pari sataa metriä tyhjää baanaa ja sen jälkeen erottui Johannan pinkki puku. Tiesin, että häntä en tule saavuttamaan jos mitään yllättävää hänelle ei satu, mutta jännitin miten saisin pidettyä takanani pari tuttua hahmoa (seurakavereita ja serkkuni).  Juoksu oli edestakaisin 2,5km (yht. 5km) ja kääntöpaikan jälkeen alkoi taas vastatuuliosuus ja pitkä hivuttava nousu. Siinä alkoi jalat olla jo melko finaalissa, syke takoi maksimissa (184-188) ja eipä ollut oksennus kaukana! Eteenpäin vain, pää niin kylmänä kun pystyy, senttiäkään luovuttamatta. Sillä mitään hajua ei esim. sijoituksista ollut. Viimeisellä kilometrillä takaa tuli yksi nainen rinnalle ja heti ohi, huomasin hänen numerostaan, että ei ole oman sarjani osallistuja joten en hätääntynyt. Yritin peesiin, mutta vauhti tuntui aluksi liian kovalta vaikka en sitten lopulta jäänyt hänelle kuin pari sekuntia.


Maalissa

Kaikkensa antaneena –todellakin! Eipä jäänyt jossiteltavaa, tämä on sprinttimatkani taso. Siinä se. Ei riittänyt lähellekään mitalia, taso on kova. Kyllä tämmöistä sprinttiä pitäisi treenata ja olla kaikilla osuuksilla se 2min. nopeampi, että olisi edes jotain saumaa mitalille. Olin kuitenkin ok. tyytyväinen sijoitukseen, vaikka parempaa lähdin hakemaan. Enemmän olin tyytyväinen kokonaissuoritukseen, varsinkin pyörään jossa sain itseluottamusta takaisin Mallorcan haastavan pyöräosuuden jälkeen. Positiivista oli myös juoksuvauhti, siinä taisi tulla vitosen enkat ikinä J 

Isot onnittelut seurakavereille, Johannalle kullasta, Katrille hopeasta ja Pilville pronssista sekä tietenkin serkulleni Hennalle kullasta! Olette supernaisia J  

Kisapaikalla oli muutenkin mahtava fiilis, olihan meitä täältä Oulusta paljon sekä kisaamassa, että kannustamassa ja kiitokset myös Jyrkille ja Niinalle kuvista!

Jatkuu…

Ohjelmassa eilisestä pyöräergometritestistä ja yöpyöräilystä palauttelua sekä Juhannuksen lepäilyä, treeniä ja hyvää ruokaaJ Sitten katseet kohti ensi viikonlopun 12h. Seikkailu-urheilukilpailua!
Niin ja seuraavassa tri-kisassa onkin alla uusi menopeli,jonka kanssa aletaan tutustua jo tässä Juhannuksen aikana!

Lämpöisää, leppoisaa ja letkeää Juhannusta!


Palauttavin terveisin, Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti