lauantai 25. huhtikuuta 2015

Kesää kohti!

Kauden vaihdos


Talvikausi jäi taakse ja hyvät muistot J Päällimmäisenä hyvä fiilis siitä, että sain olla kerrankin pääsääntöisesti flunssalta rauhassa (melkein)! Treenit kulkivat ja ennen kaikkea maistui. Kisoista kannettiin kotiin pyttyjä ja mitaleita, joka kisassa kolmen sakissa on hyvää tasaista suorittamista – sokerina pohjalla ampumahiihdosta kaksi SM-hopeaa ja sileän hiihdosta tiukat kamppailut PM-tasolla.  Se ainut sairastuminen sattuikin sitten ampumahiihdon SM-viestien aikaan ja kisat jäivät välistä.
 

Maaliskuussa harjoittelu käännettiin jo kovasti kesäkauteen, pyörä alkoi hyrrätä rullan päällä viikoittain ja lenkkarit vetäistiin jalkaan useammin mitä sydäntalvella. Uintia on ollut ohjelmassa pääsääntöisesti läpi talven 1-2x/vko.

Juoksu tuntui maaliskuussa tosi takkuiselta ja sen kehittäminen olikin harjoittelussa ykkösenä. Selkeä harjoitussuunnitelma juoksukunnon parantamiseen on tuonut reilun kuukauden harjoittelulla hyvää tulosta ja tossu alkaa nousta. Ohjelmassa on ollut viikoittain; 1xtasavauhtien kova, 1x peruskestävyys (kevyt-palauttava), 1x intervalli sekä lyhyitä juoksuja pyörän päälle n. 30min. sisältäen nopeutta kehittäviä ruskoja. Pyörä kulkee tasaisesti, vaikka maantietreenejä on alla vähän (johtuen kylmästä keväästä). Ei ole hirveästi uskaltanut ottaa riskiä lähteä tuuleen ja tuiskuun polkemaan.  Sillä mitään riskiä kylmettymisen suhteen en ole ottanut, kun ei ole pakko ja vaihtoehtoja on. Sillä vaikka varusteet ovat kohdillaan on nollakelillä ajaminen aika kylmää puuhaa, näillä ”metsättömillä lakeuksilla”…  Uinti on teknisesti mennyt ison askeleen eteenpäin, kiitos viikoittaisen uintivalmennuksen. Tuntemus uintiin on hyvä ja luottamus omaan tekemiseen hyvällä tasolla, joten tällä sektorilla odotetaan parempia suorituksia aikaisempaan nähden.

Kesäkauden avaus


Mallorcalla 9.5. klo. 8:05 pamahtaa!

IM 70.3 eli puolimatkan kilpailu (1,9km. uinti+90km. pyörä+ puolimaraton). Kisaan lähdetään nauttimaan matkasta ja hakemaan hyvää avausta sekä ehjää suoritusta kauden alkuun. Veteen meno on kuulemma ”shokki” , suolainen merivesi on vähän toista mitä meidän kotoiset järvet ja meri. Onneksi on melkein viikko aikaa ennen kilpailua totutella meriveden suolaisuuteen sekä tauon jälkeen märkäpuvulla uintiin. Samoin pyöräreittiin, vaikka raamit sen osalta on tutut, kun olen sitä kymmeniä tunteja tuijottanut YouTube:sta rullan päällä polkiessani J
Näitä pärskeitä odotellessa...
Mallorcan kisasivut löytyvät täältä ja ehkä sinne tulee kisojen aikana live-seurantaa!
Kohta tässä saa alkaa tavaroita kasaamaan ja kisajännitys kasvaa! Raporttia luvassa viimeistään kisojen jälkeen J
 
Pirteää kevättä ja tsemppiä harjoitteluun kaikille valmennettavilleni sekä blogin lukijoille!
Terveisin, Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti